top of page

Ons verhaal

DEF Buitengewoon veurs logo zwart.png
WhatsApp%20Image%202020-11-09%20at%2011.

Het was een zonnige zaterdag in mei 2015. Bea en Herman, gezellige inwoners van Veurs 58, stappen de oude koeienstal tegenover hun woning nog eens binnen met een ochtendkoffie in de hand. De houten deur gaat open met veel geschuif en lawaai. Binnen is het donker en zelfs een tikkeltje gevaarlijk. De hooizolder leunt tegen een vakwerk geraamte dat het niet meer lang zal uithouden. Ook de muren vertonen scheuren. Het koppel kijkt naar elkaar en voelt dat ze beiden hetzelfde denken: “dit gebouw heeft zijn tijd nu wel gehad”. De stal doet immers al dienst sinds de achttiende eeuw en er moet een keuze gemaakt worden over de toekomst ervan. Zelf hebben Bea en Herman geen koeien, dus renoveren als stal is geen optie.

0c59a4db-e750-4396-94dc-248728c4c185.JPG

Bea stapt iets verder. De gemixte geur van hooi en oud hout komt haar tegemoet en ruikt eigenlijk zo slecht nog niet. Een blik naar het hoge plafond herinnert haar aan hoe speciaal het vakwerk is dat hier eeuwen geleden werd opgebouwd. Herman komt erbij staan en samen zien ze door het gapende dak een zonnestraal binnen schijnen. Helemaal achter in de ruimte. Ze stappen iets verder en zien dat de straal een oude koeien drinkbak verlicht. Een stuk dat de vorige eigenaars in de jaren ’90 lieten staan en de afgelopen jaren verborgen lag onder een dikke laag stof. Maar vandaag, recht onder een stukje zon, bezorgt deze drinkbak Bea en Herman een warme kriebel. Het maakt de stal ineens huiselijk – alsof hij hier moest staan. Met een oud, maar prachtig vakwerk geraamte op de achtergrond en de koffie in hun hand, denken ze opnieuw exact hetzelfde: “hier moeten we iets mee doen. Dit gebouw moet een nieuw leven krijgen”.

_edited.jpg

En dat kreeg het. Vijf jaar later wandelen Bea en Herman nog steeds – met een koffie - op zaterdagochtend het gebouw tegenover hun huis in. Maar dan met een ander gevoel. Geen oude stal meer, maar de vertaling van hun droom. Ze creëerden er een prachtige, duurzame en natuurlijke vakantiewoning waar gasten kunnen genieten van de Voerstreek zoals zij dat zelf nog steeds elke dag doen. Inclusief de koeien drinkbank, die nu dienst doet als de meest originele kapstok van het land.
 

Welkom in Buitengewoon Veurs! Welkom in ons stukje geluk.

_edited.jpg
_edited.jpg
b veurs 102 1.jpg

Anno 2021 is het huis een plek waar lokale ambacht een gezicht krijgt. Waar natuur en design elkaar ontmoeten. Waar je tot rust komt. Waar de terrassen zijn afgestemd op de stand van de zon. Waar je het gevoel hebt even helemaal weg te zijn van de dagelijkse rush. Waar je in ongedwongen luxe kunt genieten van samenzijn met je gezelschap in het groenste stukje van Voeren.

 

 

Waar gewoon buiten, buitengewoon wordt.

bottom of page